Δοϊράνης 139 & Σκρα 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

Ποιοί είμαστε

Η πορεία της εταιρίας Elegant SA μέσα στα χρόνια ξεκινά το 1955, όταν ο Γεώργιος Αντωνόπουλος ίδρυσε μια επιχείρηση χρυσοχοΐας με εξειδίκευση στις κατασκευές χρυσών αλυσίδων και λίγο αργότερα διευρύνθηκε στην κατασκευή χρυσών σταυρών και άλλων κοσμημάτων.

Μετά από μια δεκαετία, η εταιρία Γ. Αντωνόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε. είχε ήδη πάνω από 20 υπαλλήλους και επέκτεινε το δίκτυο των εργασιών της σε ολόκληρη την Ελλάδα με περισσότερα από 100 σημεία συνεργατών.

1970
Η εταιρία εισήλθε για πρώτη φορά στον χώρο της λιανικής πώλησης, ανοίγοντας ένα κατάστημα κοσμημάτων στον Κορυδαλλό. Μέχρι το 1985, είχε εδραιωθεί με επιτυχία στον χώρο της λιανικής, ειδικευόμενη στους τομείς του γάμου και της βάπτισης, και το όνομα “Αντωνόπουλος” είχε γίνει συνώνυμο της ποιότητας και της εμπιστοσύνης.
1990
Ο κύκλος εργασιών διευρύνθηκε και στα ρολόγια, φιλοξενόντας στο κατάστημα πολλές γνωστές εταιρείες όπως OMEGA, LONGINES και πολλές άλλες.
1996
Οι αδελφοί Αντωνόπουλοι ξεκίνησαν ένα νέο κατάστημα με ασημένια αντικείμενα για το σπίτι, εισάγοντας στην ελληνική αγορά πολλούς γνωστούς ιταλούς κατασκευαστές.
2006
Ο Λευτέρης Αντωνόπουλος ανέλαβε τα ηνία της εταιρίας ως νέος διευθύνων σύμβουλος.
2008
Οι δύο οικογενειακές εταιρίες ενώθηκαν σε μια νέα εταιρία με το όνομα Αντωνόπουλος Α.Ε.
2009
Τα καταστήματα λιανικής πώλησης ενώθηκαν υπό την κοινή ονομασία “Antonopoulos Stores”.
2010
Δημιουργήθηκε η Elegant A.E. και λειτούργησε ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και στην Κύπρο για τους πασίγνωστους οίκους ωρολογίων Versace, Nina Ricci και την τότε δυναμική Buler Swiss.
2012
Παρουσιάστηκε από την Elegant για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά η Versus Versace Watches.
2014
Η εταιρία ανέλαβε την αντιπροσώπευση της Pierre Cardin Watches.
2016
Γεννήθηκε το Brand Devous Jewels, που ειδικευόταν στα διαμαντένια κοσμήματα. Την ίδια χρονιά έγινε και η ανάληψη της αντιπροσωπείας της ESPRIT Watches.
2017
Η Elegant καλωσορίζει τη Swiss Military by Chrono και ξεκινά την αποκλειστική συνεργασία με το MILOR GROUP ITALY.
2019
Άνοιξε το πρώτο flag ship store DEVOUS SANTORINI, με εξειδίκευση στα Luxury Diamond Jewels.
2021
Εν μέσω της πανδημίας, η Elegant αναλαμβάνει την αποκλειστική αντιπροσωπία του ξεχωριστού και εξαιρετικά δυναμικού οίκου PHILIPP PLEIN Watches.
2023
Παρουσιάστηκαν από την Elegant στην ελληνική αγορά τα PHILIPP PLEIN Jewels και ήταν το 2023 η καλύτερη χρονιά του brand Versace και μια χρονιά με τεράστια άνοδο του brand Philipp Plein
2024
Παρουσιάζεται η μοναδική exclusive σειρά PHILIPP PLEIN SWISS, καθώς και η δυναμική PLEIN SPORT, ενώ επίσης παρουσιάζεται η νέα σειρά VERSACE PENS.